Reseptit

Jouluinen punakaali

Punakaalin voi tarjota kuumana tai haaleana

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg punakaalia
  • 2–3 omenaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä tai mustaherukkamehua
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 2–3 rkl siirappia tai fariinisokeria
  • (suolaa)

Valmistusohje

1. Suikaloi punakaali, paloittele omenat ja hienonna sipuli. Pehmitä kaalia ja sipulia voissa padassa jonkin aikaa.

2. Lisää omenat, viinietikka, murennettu liemikuutio, vesi ja viini tai mehu. Hauduta kaalia hiljalleen kannen alla noin reilun tunnin ajan. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa makeutta, suolaa tai etikkaa.

3. Voit tarjota punakaalin kuumana tai haaleana.

X