Reseptit

Jouluiset kuppikakut

Jouluiset kuppikakut pitävät sisällään kuivattuja karpaloita ja ne hunnutetaan ihanalla tuorejuustokuorrutuksella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 dl hienonnettuja kuivattuja karpaloita

Kuorrutus:

  • 100 g pehmeää voita
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl vaniljajauhetta

Koristeluun:

  • nonparelleja

Valmistusohje

Jouluiset kuppikakut tehdään helposti näin:

1. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

3. Sekoita leivinjauhe ja kaaka­ojauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan.

4. Lisää myös hienonnetut kar­palot. Sekoita taikina tasaiseksi.

5. Lusikoi taikina muffinivuo­kiin ja paista 180­-asteisessa uu­nissa 12–20 minuuttia (pieniä kuppikakkuja 12 minuuttia ja isoja 20).

6. Ota jouluiset kuppikakut uunista ja jäähdytä.

7. Sekoita kuorrutuksen ainek­set keskenään ja lusikoi tai pur­sota kuppikakkujen pinnalle.

8. Koristele kuppikakut nonparelleilla.

Katso myös: Lumiukkomuffinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamuffinit marsala-kahvikreemillä

X