Jouluiset kuppikakut
Jouluiset kuppikakut pitävät sisällään kuivattuja karpaloita ja ne hunnutetaan ihanalla tuorejuustokuorrutuksella.
Ainekset
Taikina:
- 125 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
- 1 dl hienonnettuja kuivattuja karpaloita
Kuorrutus:
- 100 g pehmeää voita
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl vaniljajauhetta
Koristeluun:
- nonparelleja
Valmistusohje
Jouluiset kuppikakut tehdään helposti näin:
1. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan.
4. Lisää myös hienonnetut karpalot. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 12–20 minuuttia (pieniä kuppikakkuja 12 minuuttia ja isoja 20).
6. Ota jouluiset kuppikakut uunista ja jäähdytä.
7. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja lusikoi tai pursota kuppikakkujen pinnalle.
8. Koristele kuppikakut nonparelleilla.
Katso myös: Lumiukkomuffinit
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamuffinit marsala-kahvikreemillä
Kommentit
Mihinkäs se maito lisätään? 😉
Kommentit
Mihinkäs se maito lisätään? 😉
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous