Jouluiset lusikkaleivät
Jouluisten lusikkaleipien väliin tulee omenasosetta ja tuoretta inkivääriä.
Ainekset
- 120 g voi-kasviöljyseosta (juokseva Oivariini)
- 1 dl (¾–1 dl) ruokotomusokeria
- 1.3 dl vehnäjauhoja
- 1.3 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
väliin:
- 2 dl omenasosetta
- 3.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
päälle:
- (1–2 rkl ruokotomusokeria)
Valmistusohje
1. Ruskista rasvaa kevyesti kattilassa ja sulata siihen sokeri. Anna jäähtyä ja lisää jauhot, joihin mausteet ja leivinjauhe on sekoitettu.
2. Ota teelusikalla taikinaa, vetäise se leivinpaperoidulle pellille lusikan muotoisena, tee pikkuleipiä pellillinen ja paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
3. Keitä kokoon inkivääri ja omenasose, niin että siitä tulee marmeladimaista.
4. Anna leipien jäähtyä ja yhdistä kaksi lisäämällä marmeladia väliin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous