Reseptit

Jouluiset lusikkaleivät

Jouluisten lusikkaleipien väliin tulee omenasosetta ja tuoretta inkivääriä.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 120 g voi-kasviöljyseosta (juokseva Oivariini)
  • 1 dl (¾–1 dl) ruokotomusokeria
  • 1.3 dl vehnäjauhoja
  • 1.3 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia

väliin:

  • 2 dl omenasosetta
  • 3.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä

päälle:

  • (1–2 rkl ruokotomusokeria)

Valmistusohje

1. Ruskista rasvaa kevyesti kattilassa ja sulata siihen sokeri. Anna jäähtyä ja lisää jauhot, joihin mausteet ja leivinjauhe on sekoitettu.
2. Ota teelusikalla taikinaa, vetäise se leivinpaperoidulle pellille lusikan muotoisena, tee pikkuleipiä pellillinen ja paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
3. Keitä kokoon inkivääri ja omenasose, niin että siitä tulee marmeladimaista.
4. Anna leipien jäähtyä ja yhdistä kaksi lisäämällä marmeladia väliin.

X