Reseptit

Jouluiset sushit

Sushi ei aluksi kuulosta kovinkaan jouluiselta. mutta usko pois, japanilainen herkku sopii hyvin joulupöydän alkupalaksi.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 250 g tuoresuolattua lohta
  • 2 dl mätiä

Etikkaliemi:

  • 3 rkl Mirin-riisiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

koristeluun:

  • tuoretta ruohosipulia

Valmistusohje

Jouluiset sushit aloittavat kevyesti jouluaterian. Yhdessä sushipalassa on 88 kcal/pala. Tästä reseptistä tulee 20 sushipalaa.

1. Huuhdo riisit kolmeen kertaan. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi.  Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Kuumenna riisi kannella peitettynä kiehuvaksi.
Alenna lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kytke lämpö pois ja anna riisin hautua vielä kymmenisen minuuttia.
2. Kiehauta riisin kypsyessä etikkaliemi ja anna sen jäähtyä. Kaada jäähtynyt liemi leikkaavin liikkein sekoittaen riisin joukkoon. Jäähdytä nopeasti viuhkalla tai vaikkapa lehdellä tuulettaen.
3. Leikkaa kalat ohuiksi viipaleiksi. Lado kylmäsavulohiviipaleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Levitä jäähtynyt riisi päälle ja peitä riisi graavilohiviipaleilla.
4. Peitä vuoka ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Leikkaa neliöiksi ja korista mädillä ja ruohosipulilla.

X