Reseptit

Joulujäädyke

Suklaajäädyke maustetaan viskillä tai konjakilla ja kruunataan lämpimällä suklaakastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joulujäädyke eli suklaajäädyke

  • 6 keltuaista
  • noin 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl viskiä, konjakkia tai Amarettoa
  • paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä

SUKLAAKASTIKE:

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl voita

Valmistusohje

Joulujäädyke tehdään näin:

JÄÄDYKE: Sulatasuklaa. Vatkaakeltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää seokseen jäähtynyt, juokseva suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Mausta alkoholilla. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Paahda kourallinen hasselpähkinöitä 175-asteisessa uunissa tai kuivalla pannulla. Pane pähkinät pyyheliinan sisään ja hiero kuoret pois. Rouhi karkeasti. Kaada jäädykeseos yhteen isoon vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Lisää päälle pähkinärouhe ja pakasta seos.

SUKLAAKASTIKE: Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä hetki, lisää sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Mausta valmis kastike halutessasi alkoholilla.

TARJOILU: Ota jäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoile joulujäädyke kermavaahdon ja/tai suklaakastikkeen kanssa.

Jäädyke on suussa sulava herkku:

suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

Appelsiini-suklaajäädyke

Appelsiini-suklaajäädyke

on unelmien herkku.

 

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään glögijäädyke

X