Reseptit

Joulukalja

Joulukalja saa makua katajanoksista.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl kaljamaltaita
  • pari pientä katajanoksaa
  • ½ tl hiivaa

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita ämpärissä tai kattilassa sokeri sekä maltaat ja lisää katajanoksat. Kaada kiehuva vesi päälle.

Sekoita hyvin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva vesitilkkaan, sekoita muiden aineiden joukkoon ja anna kaljan käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota kalja. Ota mallasmäski talteen leipää varten. Säilytä kaljapullot jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.

X