Joululantut
Joululantut maistuvat joulupöydässä perinteisten laatikoiden sijaan tai rinnalla. Pikantti maku on peräisin timjamista ja kurpitsansiemenistä.
Ainekset
Perunasose
- 4 keskikokoista perunaa
- 2 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Lantut
- 800 g lanttua
- 1/2 dl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- 1/4 tl jauhettua maustepippuria
- 2 rkl siirappia
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2 dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Joululantut tehdään helposti näin:
1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ja soseuta ne. Sekoita joukkoon öljy, suola ja persilja. Voitele öljyllä suorakaiteen muotoinen vuoka, noin 20×30 cm. Painele perunasose vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
2. Kuori lantut ja leikkaa viipaleiksi. Keitä niitä suolavedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta. Sekoita öljyyn kuivat mausteet.
3. Asettele lanttuviipaleet perunasoseen päälle pystyyn. Valele viipaleet öljyseoksella. Ripottele lopuksi timjami ja kurpitsansiemenet. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipaleet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Katso myös: Mausteiset lanttutikut
Katso myös Kotiliesi.fi: Lanttu-bataattilaatikko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous