Reseptit

Joululantut

Joululantut maistuvat joulupöydässä perinteisten laatikoiden sijaan tai rinnalla. Pikantti maku on peräisin timjamista ja kurpitsansiemenistä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunasose

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Lantut

  • 800 g lanttua
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua maustepippuria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Joululantut tehdään helposti näin:

1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ja soseuta ne. Sekoita joukkoon öljy, suola ja persilja. Voitele öljyllä suorakaiteen muotoinen vuoka, noin 20×30 cm. Painele perunasose vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

2. Kuori lantut ja leikkaa viipaleiksi. Keitä niitä suolavedessä noin 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta. Sekoita öljyyn kuivat mausteet.

3. Asettele lanttuviipaleet perunasoseen päälle pystyyn. Valele viipaleet öljyseoksella. Ripottele lopuksi timjami ja kurpitsansiemenet. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes lanttuviipaleet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

Katso myös: Mausteiset lanttutikut

Katso myös Kotiliesi.fi: Lanttu-bataattilaatikko

X