Reseptit 4.12.2014

Joululimppu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l piimää
80 g hiivaa
700 g grahamjauhoja
800 g vehnäjauhoja
200 g ruisjauhoja
70 g ruismallasta
1 dl siirappia
½ dl rypsiöljyä
1 dl rusinoita
1 ½ rkl suolaa
1 rkl inkivääriä
yhteensä 1 rkl leipämausteita (kuminaa, fenkolia tai anista)

Voiteluun

1 dl vettä +
1 dl siirappia

Valmistusohje

Joululimppu sopii ruokaleiväksi kaikille joulun aterioille. Ohjeesta tulee viisi hyvän kokoista limppua.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, mausteet, siirappi, öljy ja rusinat. Lisää kaikki jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. Anna kohota liinan alla.

2. Kumoa noussut taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina viiteen palaan ja pyörittele palat limpuiksi. Kohota limppuja puolisen tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet melkein kaksinkertaisiksi.

3. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä. Jäähdytä limput peittämättä ritilän päällä

Resepti: Harri Toivonen

Lisää leipäreseptejä:

Helppo saaristolaisleipä
Nauvon limppu
Mallasleipä
Saaristolaisleipä
Kotiliesi.fi: Hedelmäinen joululimppu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi