Reseptit

Jouluribsit

Herkullisissa jouluribseissä on tahmea ja makean mausteinen pinta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • reilu kilo ribsejä
  • 2 l mietoa lihalientä
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • yhden sitruunan mehu
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tähtianista

Valmistusohje

◆ Paloittele kylkirivit kattilaan sopiviksi paloiksi. Keitä lihaa miedossa lihaliemessä reilu tunti. Anna jäähtyä liemessä.
◆ Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Keitä pari minuuttia. Pane kylkipalat uunivuokaan ja kaada päälle mausteliemi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa välillä liemellä voidellen ja paloja käännellen, kunnes liha on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Leikkaa kylkipalat annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi voissa paistettujen omenalohkojen kanssa.

X