Reseptit

Joulutiramisu

Joulutiramisu on täydellinen jälkiruoka päättämään jouluaterian. Piparkakut, luumumarmeladi ja appelsiini tuovat joulun maun. Voit tehdä sen koristelua vaille valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joulutiramisu

  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 400 g luumurahkaa
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 dl paahdettuja manteleita rouhittuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • n. 150 g (25-30 kpl) piparkakkuja
  • 1 dl tummaa vahvaa kahvia

Koristeluun

  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • piparkakkumurua
  • suklaakonvehteja

Valmistusohje

Joulutiramisu tehdään helposti näin:

1. Vaahdota kerma.

2. Sekoita kermavaahto, mascarpone, rahka, appelsiinimehu ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen mantelirouhe, vaniljasokeri ja kaneli.

3. Lado kauniin vuoan pohjalle kerros pipareita. Kostuta ne kevyesti kahvilla. Lusikoi päälle puolet täytteestä.

4. Tee täytteen päälle toinen piparikerros, kostuta kahvilla ja lusikoi päälle loput täytteestä.

5. Nosta joulumisu jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

6. Siivilöi pinnalle tuhti kerros kaakaojauhetta, ja koristele joulutiramisu piparkakkumuruilla ja suklaakonvehdeilla.

Katso myös: Suklaatiramisu

Katso myös Kotiliesi.fi: Taatelitiramisu

X