Reseptit

Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä

Klassikko saa uuden ja raikkaan täytteen: perinteiset joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä, olkaa hyvät!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Aprikoosi-puolukkatäyte on ihanan raikas.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pkt valmiita voitaikinalevyjä (10 levyä)

täyte:

  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 200 g pakastepuolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 tl vaniljasokeria

voiteluun:

  • 1 kananmuna

koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Levitä voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle työpöydälle.

2. Hienonna aprikooseja hieman veitsellä. Mittaa kattilaan aprikoosit, puolukat, sokeri, vesi ja inkivääri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kunnes aprikoosit pehmenevät, noin 20 minuuttia. Sekoita joukkoon rosmariini ja vaniljasokeri. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

3. Puolita sulaneet voitaikinalevyt ja lusikoi keskelle jäähtynyttä hilloketta. Taita voitaikinaneliöt kolmioiksi ja painele reunat tiiviisti kiinni. Tai tee neliöistä perinteisiä tähtitorttuja. Voitele leivonnaiset kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Viimeistele jäähtyneet tortut tomusokerilla.

X