748645-juhlapoydan-paahtofilee.jpg
Juhlapöydän paahtofilee on mehevä herkku.
Reseptit

Juhlapöydän paahtofilee

Juhlapöydän paahtofilee on mehevä herkku, joka sopii salaattiin ja leivän väliin.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg naudan ulkofileetä tai entrecôtea
  • öljyä
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Marinadi

  • 2 dl öljyä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 0.5 dl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl rouhittuja viherpippureita
  • ripaus mineraalisuolaa

Valmistusohje

Poista lihasta kalvot. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta kauniin väriseksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Pane filee uunivuokaan ja työnnä sen keskelle paistomittari. Kypsennä 150 asteen uuninlämmössä, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Sekoita kaikki marinadin aineet tasaiseksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja hiero marinadi lämpimän fileen pintaan. Kääntele fileetä, että se maustuu kauttaaltaan. Anna lihan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, peitä astia ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaan salaatin ja patongin tai sämpylöiden kanssa.

X