Reseptit

Juhlava prinsessakakku

Prinsessakakku on jälkiruokien aatelia. Pakastealtaan sijasta voit valmistaa kakun myös itse. Koristele kakku ihanilla marsipaanikukilla.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

sokerikakkupohja (valmistetaan edellisenä päivänä)

  • 1.8 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kananmunia

täyte:

  • 5 dl kuohkeaksi vispattua kermaa
  • vadelmahilloa
  • sokerivettä (0,5 l vettä ja 50 g sokeria kiehautetaan)

päälle:

  • marsipaania

Valmistusohje

Tässä juhlavan prinsessakakun ohje:

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vähitellen varovasti nostellen jauhot (älä enää vatkaa), kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 24 cm).

Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista tikulla onko pohja valmis.

Leikkaa seuraavana päivänä kakkupohja kolmeen osaan, laita alin pohja pöydälle ja kostuta sokerivedellä. Levitä runsaasti vadelmahilloa ja kermaa pohjan päälle, laita toinen kakkupohjalevy sen päälle ja samat herkut päälle. Leikkaa kolmannesta pohjasta reunasta noin 2 cm pois, jotta kakku saa puolipallon muodon ja laita päälle hilloa ja kermavaahtoa. Yritä muotoilla kakusta puolipallo.

Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja levitä kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois.

Koristele juhlava prinsessakakku esimerkiksi marsipaanikukilla.

X