Reseptit

Juhlava uunilohi

Juhlava uunilohi on täydellistä tarjottavaa vieraille. Tuoreet herkkusienet ja katkaravut toimivat hyvin lohen kavereina.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juhlava uunilohi

  • 3 kg lohi- tai kirjolohifileetä
  • 2 sitruunan mehu
  • 2–3 rkl suolaa
  • 1 rkl sitruunapippuria
  • 800 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 purjosipulia
  • öljyä
  • 5 dl ruokakermaa
  • 400 g katkarapuja
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Juhlava uunilohi valmistuu näin:

  1. Mausta kalafileet sitruunamehulla, suolalla sekä sitruunapippurilla ja pane ne uunivuokiin.
  2. Kypsennä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
  3. Puhdista ja paloittele sienet.
  4. Huuhdo ja halkaise purjosipulit. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat suikaleiksi.
  5. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sienet sekä purjosipulit ja hauduta niitä jonkin aikaa, kunnes sienistä on neste haihtunut ja purjosipuli on hieman pehmennyt.
  6. Kaada ruokakerma joukkoon ja kiehauta seos.
  7. Kaada kastike kalafileiden päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 5−10 minuuttia kalafileiden paksuuden mukaan.
  8. Lisää katkaravut ja pidä ruokaa vielä hetki uunissa.
  9. Höystä valmis uunilohi hienonnetulla tillillä.

Juhlava uunilohi maistuu  yrttiporkkaniden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

X