
Juhlava uunilohi
Juhlava uunilohi on täydellistä tarjottavaa vieraille. Tuoreet herkkusienet ja katkaravut toimivat hyvin lohen kavereina.
Ainekset
Juhlava uunilohi
- 3 kg lohi- tai kirjolohifileetä
- 2 sitruunan mehu
- 2–3 rkl suolaa
- 1 rkl sitruunapippuria
- 800 g tuoreita herkkusieniä
- 2 purjosipulia
- öljyä
- 5 dl ruokakermaa
- 400 g katkarapuja
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Juhlava uunilohi valmistuu näin:
- Mausta kalafileet sitruunamehulla, suolalla sekä sitruunapippurilla ja pane ne uunivuokiin.
- Kypsennä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
- Puhdista ja paloittele sienet.
- Huuhdo ja halkaise purjosipulit. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat suikaleiksi.
- Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sienet sekä purjosipulit ja hauduta niitä jonkin aikaa, kunnes sienistä on neste haihtunut ja purjosipuli on hieman pehmennyt.
- Kaada ruokakerma joukkoon ja kiehauta seos.
- Kaada kastike kalafileiden päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 5−10 minuuttia kalafileiden paksuuden mukaan.
- Lisää katkaravut ja pidä ruokaa vielä hetki uunissa.
- Höystä valmis uunilohi hienonnetulla tillillä.
Juhlava uunilohi maistuu yrttiporkkaniden kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous