Juureen leivottu pizzataikina
Käytä juuritaikinaan durumvehnäjauhoja tai italialaisia 0-jauhoja, niin pohjasta tulee sopivasti sitkoinen ja reunoilta rapea.
Ainekset
- 2 dl vettä
- 10 g tuorehiivaa
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 4 dl durumvehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut veden joukkoon. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Peitä kulho liinalla ja laita kulho muovipussiin. Nosta jääkaappiin ja anna kohota hiljalleen 8–12 tuntia.
2. Kun taikina on kohonnut, lisää joukkoon öljy ja pyörittele taikina tasaiseksi palloksi. Lisää tarvittaessa joukkoon jauhoja.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi uuninpellin kokoiseksi soikeaksi pohjaksi. Nosta leivinpaperin päälle uuninpellille. Levitä päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamiasi täyteitä. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pizzan reunat ovat kullanväriset ja juusto on sulanut pizzan päälle sopivasti.
Mainiot pizzapohjat teet myös näin:
Kylmässä kohotettu pizzataikina
Kommentit
Miten tämä ohje liittyi juurileivontaan? Juurta ei käytetty vaan hiivaa😑
Kommentit
Miten tämä ohje liittyi juurileivontaan? Juurta ei käytetty vaan hiivaa😑
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous