Reseptit

Juureen leivottu pizzataikina

Käytä juuritaikinaan durumvehnäjauhoja tai italialaisia 0-jauhoja, niin pohjasta tulee sopivasti sitkoinen ja reunoilta rapea.

Teksti:
SuVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 10 g tuorehiivaa
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut veden joukkoon. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Peitä kulho liinalla ja laita kulho muovipussiin. Nosta jääkaappiin ja anna kohota hiljalleen 8–12 tuntia.

2. Kun taikina on kohonnut, lisää joukkoon öljy ja pyörittele taikina tasaiseksi palloksi. Lisää tarvittaessa joukkoon jauhoja.

3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi uuninpellin kokoiseksi soikeaksi pohjaksi. Nosta leivinpaperin päälle uuninpellille. Levitä päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamiasi täyteitä. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pizzan reunat ovat kullanväriset ja juusto on sulanut pizzan päälle sopivasti.

Mainiot pizzapohjat teet myös näin: 

Taikina_pizzalle

Kylmässä kohotettu pizzataikina

Pizzataikina

Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan

Kotiliesi.fi: Hyvä pizzapohja

X