Reseptit

Juureksilla höystetty hernekeitto

Höystä hernekeitto ruokaisammaksi sipulilla, porkkanalla ja juurisellerillä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kuivattuja keltaisia herneitä
  • 3 l vettä
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 kasvisliemikuutioita
  • 2 tl meiramia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele herneet ja poista mahdolliset roskat. Nosta herneet kolmeen litraan kylmää vettä. Anna liota yön yli huoneenlämmössä.

2. Valuta vesi ja mittaa kattilaan uusi kylmä vesi. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää sipulit kattilaan. Anna hernekeiton kiehua miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Sekoita välillä, ettei hernekeitto tartu pohjaan.

3. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Lisää kasvikset liemikuutioiden kanssa hernerkeiton joukkoon ja anna kiehua vielä puolisen tuntia. Mausta hernekeitto meiramilla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää tarvittaessa nestettä.

X