Reseptit

Juureksilla täytetty sorsapaisti

Mausta sorsapaisti puolukka- tai mustaviinimarjahyytelöllä

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sorsaa
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • pala mukulaselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • vettä

kastike:

  • 4 dl paistolientä
  • 1 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
  • 1-2 rkl puolukka- tai mustaherukkahyytelöä
  • tilkka kermaa

Valmistusohje

Huuhdo ja kuivaa sorsat. Mausta ne sisältä ja päältä mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna rasva padassa ja ruskista sorsat joka puolelta kauniin värisiksi.

Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit ja ruskista nekin. Kaada päälle sen verran vettä, että sorsat ja juurekset lähes peittyvät. Kypsennä liedellä kannen alla tai 150 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Siivilöi paistoliemi ja lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna liemi, lisää suuruste ja keitä pari minuuttia. Mausta kastike marjahyytelöllä ja lisää siihen tilkka kermaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

X