
Juureksilla täytetty sorsapaisti
Mausta sorsapaisti puolukka- tai mustaviinimarjahyytelöllä
Ainekset
- 2 sorsaa
- 2 tl mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- tilkka öljyä tai nokare voita
- pala mukulaselleriä
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- vettä
kastike:
- 4 dl paistolientä
- 1 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
- 1-2 rkl puolukka- tai mustaherukkahyytelöä
- tilkka kermaa
Valmistusohje
Huuhdo ja kuivaa sorsat. Mausta ne sisältä ja päältä mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna rasva padassa ja ruskista sorsat joka puolelta kauniin värisiksi.
Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit ja ruskista nekin. Kaada päälle sen verran vettä, että sorsat ja juurekset lähes peittyvät. Kypsennä liedellä kannen alla tai 150 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.
Siivilöi paistoliemi ja lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna liemi, lisää suuruste ja keitä pari minuuttia. Mausta kastike marjahyytelöllä ja lisää siihen tilkka kermaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Kommentit
Ja kuvassa on mukana myös sieniä. Mitkä puuttuvat reseptistä. Onneksi.
Kommentit
Ja kuvassa on mukana myös sieniä. Mitkä puuttuvat reseptistä. Onneksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous