Reseptit

Juures-kalakeitto

Käytä juures-kalakeitossa erilaisia kasviksia ja kalalajeja saatavuuden mukaan. Tarjoa juures-kalakeitto ruisleivän kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g vaalealihaista kalaa esimerkiksi kuhaa
  • pala purjon vihreää osaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 5 perunaa
  • puolikas pieni kukkakaali
  • 7 dl vettä
  • 1 kpl kalaliemikuutio
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viillot. Poista ruotojono. Paloittele kala.

2. Huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pilko kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi.

3. Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutio. Lisää joukkoon kasvikset. Keitä noin 10 minuuttia tai, kunnes kasvikset tuntuvat napakan kypsiltä.

4. Lisää keiton joukkoon maito, tilli, mausteet ja kalapalat. Kiehauta ainekset. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Maista myös näitä kalakeittoja:

746550-Kirkaslieminen-kalakeitto.jpg

Kirkaslieminen kalakeitto

732004-thaikalakeitto.jpg

Thaimaalainen kalakeitto

752633-kalakeitto.jpg

Kiireisen kalakeitto

Kotiliesi.fi: Aasialainen kalakeitto

X