Juures-kalakeitto
Käytä juures-kalakeitossa erilaisia kasviksia ja kalalajeja saatavuuden mukaan. Tarjoa juures-kalakeitto ruisleivän kanssa.
Ainekset
- 300 g vaalealihaista kalaa esimerkiksi kuhaa
- pala purjon vihreää osaa
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 5 perunaa
- puolikas pieni kukkakaali
- 7 dl vettä
- 1 kpl kalaliemikuutio
- 2 dl maitoa
- 3 rkl tuoretta tilliä
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viillot. Poista ruotojono. Paloittele kala.
2. Huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pilko kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi.
3. Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutio. Lisää joukkoon kasvikset. Keitä noin 10 minuuttia tai, kunnes kasvikset tuntuvat napakan kypsiltä.
4. Lisää keiton joukkoon maito, tilli, mausteet ja kalapalat. Kiehauta ainekset. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Maista myös näitä kalakeittoja:
Kotiliesi.fi: Aasialainen kalakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous