Reseptit

Juures-perunakakku

10.9.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Juures-perunakakku pysyy hyvin koossa, kunhan kasvisviipaleet ovat tarpeeksi ohuita.

Ainekset

2 porkkanaa
600-700 g perunoita
1 palsternakka
1 silputtu sipuli
3 silputtua valkosipulinkynttä
75 g sulatettua voita
1 tl suolaa
mustapippuria
1/2 dl vettä

Valmistusohje

◆ Käytä juuresten viipalointiin monitoimikoneen viipalointiterää. Kuori juurekset ja pane kylmään veteen. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa.

◆ Voitele irtopohjainen (halk. 20–23 cm) kakkuvuoka voilla. Peitä pohja sopivan kokoiseksi leikatulla leivinpaperilla. Lado pohjalle ensin kerros perunaviipaleita, lisää päälle sipulisilppu sekä palsternakka- ja porkkanaviipaleet. Peitä ne perunaviipaleilla.

◆ Valuta kerrosten väliin voisulaa ja mausta suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Kaada vuokaan tilkka vettä ja painele kasviksia tiivisti tosiaan vastaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

◆ Kypsennä juureskakkua ensin 200-asteessa 25 minuuttia ja sitten 175-asteessa noin tunti. Poista kansi ja ruskista kakun pintaa hetki uunivastusten alla. Anna kakun seistä kymmenisen minuuttia foliolla peitettynä. Irrota reunat vuoasta veitsellä ja valuta koko komeus tarjoiluvadille.

Lisää herkkuja juureksista:

Uunijuurekset_kreikkalaisittain

Uunijuurekset kreikkalaisittain

juures-pähkinäterriini ja yrttikastike

Juures-pähkinäterriini ja yrttikastike

juuresgratiini

Juuresgratiini

Kotiliesi.fi: Kerroksellinen juurespaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme