
Juures-perunakakku
Juures-perunakakku pysyy hyvin koossa, kunhan kasvisviipaleet ovat tarpeeksi ohuita.
Kun perinteiset joululaatikot tylsistyttävät, tee perunoista ja juureksista hienostunut ja näyttävä juures-perunakakku
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 600-700 g perunoita
- 1 palsternakka
- 1 silputtu sipuli
- 3 silputtua valkosipulinkynttä
- 75 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1/2 dl vettä
Valmistusohje
◆ Käytä juuresten viipalointiin monitoimikoneen viipalointiterää. Kuori juurekset ja pane kylmään veteen. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa.
◆ Voitele irtopohjainen (halk. 20–23 cm) kakkuvuoka voilla. Peitä pohja sopivan kokoiseksi leikatulla leivinpaperilla. Lado pohjalle ensin kerros perunaviipaleita, lisää päälle sipulisilppu sekä palsternakka- ja porkkanaviipaleet. Peitä ne perunaviipaleilla.
◆ Valuta kerrosten väliin voisulaa ja mausta suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Kaada vuokaan tilkka vettä ja painele kasviksia tiivisti tosiaan vastaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
◆ Kypsennä juureskakkua ensin 200-asteessa 25 minuuttia ja sitten 175-asteessa noin tunti. Poista kansi ja ruskista kakun pintaa hetki uunivastusten alla. Anna kakun seistä kymmenisen minuuttia foliolla peitettynä. Irrota reunat vuoasta veitsellä ja valuta koko komeus tarjoiluvadille.
Lisää herkkuja juureksista:
Uunijuurekset kreikkalaisittain
Juures-pähkinäterriini ja yrttikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous