Juures-ruispiiraat
Juuressoseella, porkkanaviipaleilla ja juustolla täytetyt pienet ruispiiraat valmistuvat nopeasti ja sopivat iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi salaatin kera.
Ainekset
Ruispohja:
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl ruishiutaleita
- 1/2 tl soodaa
Täyte:
- 2 dl juuressosetta
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- tuoreita yrttejä maun mukaan
- jauhettua mustapippuria
- 2 rkl juustoraastetta
Pinnalle:
- viipaloituja erivärisiä porkkanoita
Valmistusohje
1. Voitele pinnoitetun muffinivuoan tai vastaavan kolot kevyesti. Pane uuni 220 asteeseen. Kuori ja viipaloi pari porkkanaa ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Leivo taikina tangoiksi ja leikkaa siitä 4-6 palaa. Vuoraa vuoat taikinalla.
3. Sekoita soseen joukkoon kananmuna, suola, mausteet ja juustoraaste. Tarkista maku ja jaa täyte muffinipellin vuokiin ja asettele vuokiin porkkanviipaleet.
4. Paista noin 30 minuuttia ja nauti vihreän salaatin kera iltapalaksi tai lounaaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous