Juuresbolognese
Porkkana, palsternakka ja juuriselleri muhevoittavat jauhelihakastikkeen.
Reseptit

Juuresbolognese ja spagettia

Raastetut juurekset antavat bologneselle makua ja rakennetta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuresbolognese:

  • 1 iso porkkana
  • pala juuriselleriä
  • pala palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt pekonia
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 prk säilyketomaatteja/ tomaattimurskaa
  • n. 2 dl hyvää lihalientä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • keitettyä pastaa
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori juurekset, ja raasta ne. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.

2. Laita  pekoni pataan ruskistumaan. Kun pekoni on ruskistunut lisää jauheliha ja juuresraasteet sekä sipulit. Paistele seosta puuhaarukalla sekoitellen muutama minuutti niin, että jauheliha kypsyy. Lisää säilyketomaatit tai tomaattimurska, lihaliemi sekä ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria.

3. Kiehauta kastike ja hauduttele sen jälkeen kannen alla joko liedellä tai 125-asteisessa uunissa pari tuntia, lisää tarvittaessa lihalientä.

4. Viimeistele tuoreella basilikalla, ja tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanilastujen kera.

Katso myös:
Jauheliharagu, Ruoka.fi
Jauhelihakastike mummon tapaan, Ruoka.fi
Jauhelihapihvit, Kotiliesi.fi

X