Reseptit

Juuresgratiini

Mausta juurekset timjaminoksista riivityillä lehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 (300 g) bataatti
  • pala (400 g) juuriselleriä
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 0.5 tl suolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl rasiamargariinia tai voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta
  • 2 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat, bataatti ja juuriselleri reiluiksi tikkumaisiksi paloiksi. Nosta juurekset yhteen isoon tai pienempiin voideltuihin uunivuokiin.

2. Mausta juurekset timjaminoksista riivityillä lehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta vuokiin nokare rasvaa. Valuta päälle tasaisesti kerma. Ripottele päälle juustoraaste ja korppujauhot.

3. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasossa 30-45 minuuttia vuokien koosta riippuen.

X