Reseptit

Juureskeitto

Hapanimelään kasviskeittoon on käytetty tuttuja rosolliaineksia. Tarjoa maukas juureskeitto leivän ja hernehummuksen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa punajuurta
  • 1–2 porkkanaa
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 pala lanttua
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1.5 l kasvilientä
  • 1 kirpeä omena
  • 2 venäläistä suolakurkkua
  • viinietikkaa tai sitruunamehua
  • tilkka hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua sipulit. Kuumenna kasviksia viitisen minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna sekoitellen. Kaada kasvisliemi kattilaan ja hauduta kasvikset pehmeiksi. Lisää kuutioitu omena ja suolakurkku hauduttamisen loppuvaiheessa.

2. Mausta keitto viinietikalla tai sitruunalla sekä hunajalla. Lisää suolaa ja pippuria. Jaa keitto annoskulhoihin, lisää pinnalle persiljaa ja suolakurkkulohko. Tarjoa leivän ja hernehummuksen kanssa.

Katso myös nämä reseptit:

805793-madekeitto_Marstio.jpg

Juures-madekeitto

744846-kanakeitto.jpg

Kana-juureskeitto

869760-Juuressosekeitto-paistettujen-sienten-kera.jpg

Juuressosekeitto paistettujen sienten kera

Kotiliesi.fi: Kevyt juuresriistakeitto

X