Juureskeitto
Hapanimelään kasviskeittoon on käytetty tuttuja rosolliaineksia. Tarjoa maukas juureskeitto leivän ja hernehummuksen kanssa.
Ainekset
- 2 isoa punajuurta
- 1–2 porkkanaa
- 4 kiinteää perunaa
- 1 pieni palsternakka
- 1 pala lanttua
- 1 silputtu sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1.5 l kasvilientä
- 1 kirpeä omena
- 2 venäläistä suolakurkkua
- viinietikkaa tai sitruunamehua
- tilkka hunajaa
- suolaa, mustapippuria
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua sipulit. Kuumenna kasviksia viitisen minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna sekoitellen. Kaada kasvisliemi kattilaan ja hauduta kasvikset pehmeiksi. Lisää kuutioitu omena ja suolakurkku hauduttamisen loppuvaiheessa.
2. Mausta keitto viinietikalla tai sitruunalla sekä hunajalla. Lisää suolaa ja pippuria. Jaa keitto annoskulhoihin, lisää pinnalle persiljaa ja suolakurkkulohko. Tarjoa leivän ja hernehummuksen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous