Reseptit

Juureskeitto inkiväärillä

Juureskeitto inkiväärillä on kevyttä, helppoa ja ennen kaikkea maukasta arkiruokaa. Valmiista juuressoseesta syntyy keitto vartissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juureskeitto:

  • 1 pkt (500 g) juuressosetta
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl öljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2 dl maustettua ruokakermaa, esim. Lempi Tikka Masala
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle:

  • 3/4 dl siemensekoitusta
  • 1 tl öljyä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl hiutalesuolaa
  • 1 kevätsipuli

Valmistusohje

Juureskeitto inkiväärillä tehdään helposti näin:

1. Kuullota silputtua inkivääriä hetki öljyssä. Lisää juuressose, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Paahda siemeniä hetki juustokuminalla maustetussa öljyssä. Mausta chilillä ja suolalla. Viimeistele juureskeitto ripottelemalla kevätsipulisilppua ja siemeniä keittoannosten pinnalle.

Katso myös: Paahdettu kasvissosekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 herkullista ja helppoa reseptiä!

X