Juuresketsuppi
Kotitekoinen ketsuppi ja uunissa rapeiksi paistetut perunankuoret ovat lyömätön yhdistelmä.
Ainekset
Juuresketsuppi
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 2 porkkanaa
- 1 (100 g) pala palsternakka
- (pala varsiselleriä)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl öljyä
- 1 dl fariinisokeria
- 1/2-1 dl punaviinietikkaa
- 1/2 dl tomaattipyreetä
- 1 1/2 tl suolaa
- ripaus inkivääriä
- ripaus kanelia
- ripaus mustapippuria
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit pieniksi.
2. Kuullota sipulit ja juurekset öljyssä. Lisää sekaan loput ainekset ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Keitä hiljalleen noin 45 minuuttia kunnes juurekset ovat pehmeitä. Varo, ettei ketsuppi pala pohjaan. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
4. Tarkista maku ja soseuta ainekset sauvasekoitimella.
5. Annostele ketsuppi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipulloihin. Sulje huolellisesti ja jäähdytä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous