Reseptit

Juuresketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi ja uunissa rapeiksi paistetut perunankuoret ovat lyömätön yhdistelmä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuresketsuppi

  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 (100 g) pala palsternakka
  • (pala varsiselleriä)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2-1 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus kanelia
  • ripaus mustapippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit pieniksi.

2. Kuullota sipulit ja juurekset öljyssä. Lisää sekaan loput ainekset ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Keitä hiljalleen noin 45 minuuttia kunnes juurekset ovat pehmeitä. Varo, ettei ketsuppi pala pohjaan. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

4. Tarkista maku ja soseuta ainekset sauvasekoitimella.

5. Annostele ketsuppi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipulloihin. Sulje huolellisesti ja jäähdytä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa noin viikon.

X