Reseptit

Juureslastut ja aioli

Valmista herkullisia juuressipsejä palsternakasta, porkkanasta ja punajuuresta. Tarjoa itse tehdyn aiolin kanssa.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 punajuurta
  • 5 dl rypsiöljyä keittämiseen
  • ripaus gourmetsuolaa

Aioli:

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keltuainen
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

Valmista ensin aioli dippaamista varten. Murskaa valkosipulinkynnet hyvin ja sekoita keltuaiseen, lisää tipoittain öljyä hyvin sekoittaen. Kun emulsio alkaa muodostua, voit kaataa öljyn ohuena nauhana vatkaten koko ajan. Mausta maun mukaan.

Kuori juurekset ja leikkaa vihannesleikkurilla tai juustohöylällä parin millimetrin paksuisiksi lastuiksi. Kuumenna öljy valurautapadassa kuumaksi (noin 175–180 asteeseen) ja kypsennä juurekset pienissä erissä. Aloita palsternakasta ja kypsennä viimeiseksi punajuuri. Käännä lastut välillä, ja nosta pois, kun ne saavat väriä, älä päästä niitä liian tummiksi. Valuta talouspaperin päällä. Ripauta lastuille hiukan suolaa ja tarjoa heti.

X