Juurespannu Bellmanin tapaan
Juurespannu sopii lihan kaveriksi. Bellmanin tapaan valmistetussa pannussa ei paljon kermaa tai voita säästellä.
Ainekset
- 8 perunaa
- 1 kyssäkaali tai pieni lanttu
- 4 porkkanaa
- 2 rkl voita tai öljyä
- 100 g herkkusieniä
- suolaa
- pippuria
Lisäksi:
- 2.5 dl ruokakermaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl sokeria
- 0.5 dl hienoksi hakattua korianteria tai persiljaa
Valmistusohje
Pyttipannua muistuttava juurespannu Bellmanin tapaan sopii tarjottavaksi vaikkapa ylikypsän porsaanniskan kaverina.
1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja kyssäkaali tai lanttu. Keitä juureskuutioita suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
2. Paista kiehautetut juureskuutiot ja herkkusienet rapeiksi ja kypsiksi pannussa voi-öljyseoksessa.
4. Sekoita keskenään kerma, tomaattisose ja sokeri. Kaada kerma pannuun ja keitä muutama minuutti.
5. Mausta juurespannu suolalla, pippurilla ja korianteri- tai persiljasilpulla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous