Reseptit

Juurespannu Bellmanin tapaan

Juurespannu sopii lihan kaveriksi. Bellmanin tapaan valmistetussa pannussa ei paljon kermaa tai voita säästellä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 perunaa
  • 1 kyssäkaali tai pieni lanttu
  • 4 porkkanaa
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 100 g herkkusieniä
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi:

  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 dl hienoksi hakattua korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Pyttipannua muistuttava juurespannu Bellmanin tapaan sopii tarjottavaksi vaikkapa ylikypsän porsaanniskan kaverina.

1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja kyssäkaali tai lanttu. Keitä juureskuutioita suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
2. Paista kiehautetut juureskuutiot ja herkkusienet rapeiksi ja kypsiksi pannussa voi-öljyseoksessa.
4. Sekoita keskenään kerma, tomaattisose ja sokeri. Kaada kerma pannuun ja keitä muutama minuutti.
5. Mausta juurespannu suolalla, pippurilla ja korianteri- tai persiljasilpulla.

X