Reseptit

Juurespannukakku

Juurespannukakku on mehevä ja maukas. Sen salaisuus on taikinanesteenä käytetyssä piimässä ja maukkaissa tattarijauhoissa. Pannariin voi raastaa mitä vain juureksia, mutta makeat porkkanat ja bataatit sopivat erityisen hyvin hapahkoon taikinaan. Raastettu piparjuuri tuo makuun ihanasti terävyyttä. Koristele pannarin pinta ennen uuniin laittamista halutessasi juuresviipaleilla ja yrteillä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurespannukakku

  • 5 dl raastettuja juureksia (bataatti, porkkana, juuriselleri)
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 5 dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl ryspiöljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tattaijauhoja
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • viipaloituja juureksia
  • rosmariinia tai oreganoa

Lisäksi

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

Juurespannukakku tehdään helposti näin:

1. Pese, kuori ja raasta juurekset. Sekoita raastetut juurekset, piparjuuriraaste, piimä, kananmunat ja rypsiöljy keskenään kulhossa. Sekoita jauhot ja suola keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (koko 30 cm x 25 cm). Kaada taikina vuokaan. Koristele halutessasi pinta viipaloiduilla juureksilla ja yrteillä.

3. Kypsennä juurespannaria uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Tarjoile juurespannukakku kotimaisista pakastepuolukoista ja sokerista tehdyn kirpeän makean  puolukkasurvoksen kanssa.

Katso myös: Kasvispannukakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit

X