
Juurespannukakku
Juurespannukakku on mehevä ja maukas. Sen salaisuus on taikinanesteenä käytetyssä piimässä ja maukkaissa tattarijauhoissa. Pannariin voi raastaa mitä vain juureksia, mutta makeat porkkanat ja bataatit sopivat erityisen hyvin hapahkoon taikinaan. Raastettu piparjuuri tuo makuun ihanasti terävyyttä. Koristele pannarin pinta ennen uuniin laittamista halutessasi juuresviipaleilla ja yrteillä.
Ainekset
Juurespannukakku
- 5 dl raastettuja juureksia (bataatti, porkkana, juuriselleri)
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 5 dl piimää
- 2 kananmunaa
- 2 rkl ryspiöljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattaijauhoja
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- viipaloituja juureksia
- rosmariinia tai oreganoa
Lisäksi
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
Juurespannukakku tehdään helposti näin:
1. Pese, kuori ja raasta juurekset. Sekoita raastetut juurekset, piparjuuriraaste, piimä, kananmunat ja rypsiöljy keskenään kulhossa. Sekoita jauhot ja suola keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (koko 30 cm x 25 cm). Kaada taikina vuokaan. Koristele halutessasi pinta viipaloiduilla juureksilla ja yrteillä.
3. Kypsennä juurespannaria uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Tarjoile juurespannukakku kotimaisista pakastepuolukoista ja sokerista tehdyn kirpeän makean puolukkasurvoksen kanssa.
Katso myös: Kasvispannukakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous