Reseptit

Juurespihvit ja piparjuurikastike

Mikään ei voita vastapaistet­tuja, pinnalta rapeita ja sisältä meheviä kasvispihvejä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Piparjuurella raikastettu kermaviilikastike on juurespihvien mainio makupari.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso peruna
  • 250 g juuriselleriä
  • 250 g palsternakkaa
  • 1 iso (150 g) porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voimakasta juustoraastetta

Paistamiseen:

  • voita

Piparjuurikastike:

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori peruna, juuriselleri, palsternakka ja porkkana. Raasta juurekset raastimen karkealla terällä. Yhteensä juuresraastetta tulisi olla noin 1 litra.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuresraaste, mantelirouhe, valkosipulit, juustokumina, suola ja kananmunat sekä juustoraaste.

3. Kuumenna lettupannun koloissa tai pinnoitetulla paistinpannulla nokare voita. Nosta pannulle noin desin kokoisia nokareita juurespihvitaikinaa. Paista 3 minuuttia molemmin puolin.

4. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin kulhossa. Tarjoile juurespihvien kanssa piparjuurikastiketta.

X