Reseptit

Juurespizza

Ohuen ohuiksi viipaloiduista juureksista valmistuu hauska ja herkullinen pizzapohja. Juureslastut voi höystää pizzan tapaan mieleisillään täytteillä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 500 g juureksia (esim. peruna, palsternakka, maa-artisokka, punajuuri, juuriselleri)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Kastike:

  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • mustapippuria

Pinnalle:

  • 1 pkt (125/200 g) mozzarellajuustoa
  • 2 dl lehtikaalia

Koristeluun:

  • rucolaa tai babypinaattia
  • basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

Juurespizza valmistuu näin helposti:

1. Pese juurekset ja viipaloi ne ohuiksi. Asettele viipaleet leivinpaperoidulle pellille limittäin ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Levitä pohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaa sekä öljyssä kieputeltuja lehtikaalin lehtiä.

3. Paista 10 minuuttia ja viimeistele juurespizza rucolalla ja basilikalla.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Lue myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta

X