Reseptit

Juurespizza

31.10.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Ohuen ohuiksi viipaloiduista juureksista valmistuu hauska ja herkullinen pizzapohja. Juureslastut voi höystää pizzan tapaan mieleisillään täytteillä.

Ainekset

Pohja:

500 g juureksia (esim. peruna, palsternakka, maa-artisokka, punajuuri, juuriselleri)
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl suolaa

Kastike:

2 dl tomaattimurskaa
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria

Pinnalle:

1 pkt (125/200 g) mozzarellajuustoa
2 dl lehtikaalia

Koristeluun:

rucolaa tai babypinaattia
basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

1. Pese juurekset ja viipaloi ne ohuiksi. Asettele viipaleet leivinpaperoidulle pellille limittäin ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Levitä pohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaa sekä öljyssä kieputeltuja lehtikaalin lehtiä.

3. Paista 10 minuuttia ja viimeistele pizza rucolalla ja basilikalla.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme