Juurespizza
Ohuen ohuiksi viipaloiduista juureksista valmistuu hauska ja herkullinen pizzapohja. Juureslastut voi höystää pizzan tapaan mieleisillään täytteillä.
Ainekset
Pohja:
- 500 g juureksia (esim. peruna, palsternakka, maa-artisokka, punajuuri, juuriselleri)
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Kastike:
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- mustapippuria
Pinnalle:
- 1 pkt (125/200 g) mozzarellajuustoa
- 2 dl lehtikaalia
Koristeluun:
- rucolaa tai babypinaattia
- basilikaa tai oreganoa
Valmistusohje
Juurespizza valmistuu näin helposti:
1. Pese juurekset ja viipaloi ne ohuiksi. Asettele viipaleet leivinpaperoidulle pellille limittäin ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Levitä pohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaa sekä öljyssä kieputeltuja lehtikaalin lehtiä.
3. Paista 10 minuuttia ja viimeistele juurespizza rucolalla ja basilikalla.
Lue myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous