Reseptit

Juurespyörykät

Juurespyörykät mehevöitetään juustolla ja rikastetaan ruokaisiksi linsseillä. Rapea pinta syntyy pankokorppujauhoista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurespyörykät

  • 300 g porkkanoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 tlk (230 g) kypsiä linssejä
  • 150 g kermajuustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • n.1 dl pankokorppujauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Juurespyörykät tehdään helposti näin:

1. Raasta porkkanat ja palsternakka käsin tai pyöräytä juurekset rouheeksi monitoimikoneessa. Huuhtele linssit siivilässä ja jauha hienoksi joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

2. Yhdistä kaikki pyörykkäainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.

3. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla tai käsin pyöryköitä pellille. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää noin 1⁄2 dl korppujauhoja. Ripottele myös pyöryköiden pinnalle pankokorppujauhoja.

4. Kypsennä juurespyörykät 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Katso myös: Italialaiset kasvispyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumi-kesäkurpitsapihvit

X