Juurespyörykät
Juurespyörykät mehevöitetään juustolla ja rikastetaan ruokaisiksi linsseillä. Rapea pinta syntyy pankokorppujauhoista.
Ainekset
Juurespyörykät
- 300 g porkkanoita
- 200 g palsternakkaa
- 1 tlk (230 g) kypsiä linssejä
- 150 g kermajuustoraastetta
- 1 kananmuna
- n.1 dl pankokorppujauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2-1 tl currya
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Juurespyörykät tehdään helposti näin:
1. Raasta porkkanat ja palsternakka käsin tai pyöräytä juurekset rouheeksi monitoimikoneessa. Huuhtele linssit siivilässä ja jauha hienoksi joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
2. Yhdistä kaikki pyörykkäainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.
3. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla tai käsin pyöryköitä pellille. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää noin 1⁄2 dl korppujauhoja. Ripottele myös pyöryköiden pinnalle pankokorppujauhoja.
4. Kypsennä juurespyörykät 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Katso myös: Italialaiset kasvispyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumi-kesäkurpitsapihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous