Reseptit

Juuresratatouille

Höystä juuresratatouille tuoreilla yrteillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 1/2 mukulaselleriä
  • 3 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 1-2 paprikaa
  • 6 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta persiljaa, timjamia ja basilikaa
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja mukulaselleri. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Lohko tomaatit.

Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit sekä valkosipuli, ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja tomaatit. Mausta kasvikset mineraalisuolalla sekä mustapippurilla, ja hauduta niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää kesäkurpitsa sekä paprikat ja jatka hauduttamista noin 5 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä. Höystä tuoreilla yrteillä.

X