Juuressipsit
Kotitekoiset juuressipsit paahtuvat terveellisemmin uunissa. Kokeile punajuurta, palsternakkaa, bataattia tai porkkanaa.
Ainekset
- 1 kg juureksia (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri)
- 2-4 rkl öljyä (esim. rypsi)
- n. 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Viipaloi pestyt ja kuoritut juurekset ohuiksi lastuiksi. Kuivaa lastuja tarvittaessa talous paperilla.
2. Pyörittele lastut huolellisesti öljyssä ja mausta ne suolalla.
3. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle pellille vierekkäin ja paista 200-asteisessa uunissa juureksista riippuen noin 15-30 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita. Seuraa paistoaikaa, koska ohuimmat lastut palavat helposti. Palsternakat paahtuvat rapeiksi nopeiten ja punajuuri lastut voivat vaatia pidemmänkin paahtoajan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous