Reseptit

Juuressipsit

Kotitekoiset juuressipsit paahtuvat terveellisemmin uunissa. Kokeile punajuurta, palsternakkaa, bataattia tai porkkanaa.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg juureksia (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri)
  • 2-4 rkl öljyä (esim. rypsi)
  • n. 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Viipaloi pestyt ja kuoritut juurekset ohuiksi lastuiksi. Kuivaa lastuja tarvittaessa talous­ paperilla.

2. Pyörittele lastut huolellisesti öljyssä ja mausta ne suolalla.

3. Levitä viipaleet leivinpape­roidulle pellille vierekkäin ja paista 200-­asteisessa uunissa juureksista riippuen noin 15-­30 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita. Seuraa paistoaikaa, koska ohuimmat lastut palavat helposti. Palsternakat paahtuvat rapeiksi nopeiten ja punajuuri­ lastut voivat vaatia pidemmänkin paahtoajan.

X