Reseptit

Juuressose

Juuressose tehdään lantusta, porkkanasta, selleristä ja perunoista. Tässä maukas vaihtoehto perinteisen perunamuusin sijaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuressose

  • 300 g lanttua
  • 300 g porkkanoita
  • 100 g selleriä tai palsternakkaa
  • 600 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • keitinlientä

Valmistusohje

Juuressose tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Säästä 2 dl keitinlientä. Soseuta ainekset sileäksi, lisää voi ja sen verran keitinlientä, että muusista tulee sopivan pehmeää. Mausta juuressose tarvittaessa suolalla.

Vinkki! Isosta annoksesta juuresmuusia riittää kahden päivän tarpeeseen: sekä jauhelihakastikkeen lisukkeeksi että vaikkapa kalapihvien pohjaksi. Juuresmuusi kestää hyvin myös pakastamisen. Laita muusi tukevaan pussiin ja painele litteäksi, niin sulaminen on nopeaa.

Katso myös: Juuressurvos

Katso myös Kotiliesi.fi: Purjomuusi

X