Juuressose
Juuressose tehdään lantusta, porkkanasta, selleristä ja perunoista. Tässä maukas vaihtoehto perinteisen perunamuusin sijaan.
Ainekset
Juuressose
- 300 g lanttua
- 300 g porkkanoita
- 100 g selleriä tai palsternakkaa
- 600 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- keitinlientä
Valmistusohje
Juuressose tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Säästä 2 dl keitinlientä. Soseuta ainekset sileäksi, lisää voi ja sen verran keitinlientä, että muusista tulee sopivan pehmeää. Mausta juuressose tarvittaessa suolalla.
Vinkki! Isosta annoksesta juuresmuusia riittää kahden päivän tarpeeseen: sekä jauhelihakastikkeen lisukkeeksi että vaikkapa kalapihvien pohjaksi. Juuresmuusi kestää hyvin myös pakastamisen. Laita muusi tukevaan pussiin ja painele litteäksi, niin sulaminen on nopeaa.
Katso myös: Juuressurvos
Katso myös Kotiliesi.fi: Purjomuusi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous