21.5.2012

Juuresterriini

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g juuressosetta, esimerkiksi keitettyjä porkkanoita tai perunapalsternakkaseosta, punajuurikin käy
4 munaa
0.5 dl kermaa
hiukan muskottipähkinää
1 rkl voita
4 rkl juustoraastetta (emmental)
1 tl suolaa

paahdetut juureslastut:

juureksia maun mukaan

Valmistusohje

Keitä kuoritut juurekset pehmeiksi, valuta ja soseuta (oikotie: käytä valmiita juuressoseita, jotka sopivat ruokaan mainiosti).

Sekoita survokseen munat ja kerma, mausta seos suolalla, juustoraasteella ja muskottipähkinällä. Kumoa voideltuihin annosvuokiin tai yhteen paistosvuokaan.

Aseta vuoka tai vuoat uunipellille, jossa on kuumaa vettä pohjalla ja kypsennä 1 tunti 175 asteessa.

Voit tarjota terriinin vuoassaan tai kumottuna kuten kuvassa.

Paahdetut juureslastut:

Veistä juureksista ohuita lastuja uunipellille ja kuivata uunin yläritilällä uunin jälkilämmössä esimerkiksi uuniperunoiden jälkeen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *