Reseptit

Juurestikut

Juurestikut ovat mukavaa vaihtelua perinteisille ranskiksille. Tässä reseptissä tikut valmistetaan porkkanasta, lantusta, bataatista ja palsternakasta.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 1 lanttu tai bataatti
  • 1 palsternakka

Valmistusohje

Voit tehdä juurestikut niistä juureksista, joita on kulloinkin saatavilla. Myös juuresten pilkkominen ohuiksi kiekoiksi tuo vaihtelua.

Kuori juurekset. Huuhdo ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Paista kuten ranskalaiset perunat öljyssä. Valuta ja tarjoa kuumina paahtosuolan kanssa.

Paahtosuola: Kuumenna kuivalla pannulla 1 rkl suolaa ja 1rkl viherjauhetta (esimerkiksi kuivattua yrttiä, rosmariinia tai katajaa). Sekoita ja kumoa pieneen suolarasiaan.

X