Juuripersiljapaistos
Juuripersilja muistuttaa ulkonäöltään palsternakkaa ja se sopii samoihin ruokiin kuin palsternakkakin. Kokeile kermaista juuripersiljapaistosta, joka maistuu esimerkiksi liharuokien lisukkeena.
Ainekset
- 500 g juuripersiljaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 50 g vahvan makuista juustoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl pinjansiemeniä
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori juuripersiljat ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.
2. Lado juuripersiljaviipaleet voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipuleiden, juustoraasteen ja mausteiden kanssa. Sekoita maito, puolet kermasta ja vehnäjauhot keskenään. Kaada neste vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä ruokaa 190-asteisessa uunissa reilu tunti.
3. Poista folio, kaada loput kermasta vuokaan ja lisää pinnalle vähän pinjansiemeniä. Nosta uunin lämpö 200-asteeseen ja kypsennä vuokaa edelleen noin 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous