Reseptit

Juuripersiljapaistos

Juuripersilja muistuttaa ulkonäöltään palsternakkaa ja se sopii sa­moihin ruokiin kuin palsternakkakin. Kokeile kermaista juuripersiljapaistosta, joka maistuu esimerkiksi liharuokien lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g juuripersiljaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 50 g vahvan makuista juustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori juuripersiljat ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.

2. Lado juuripersiljaviipaleet voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipuleiden, juustoraasteen ja mausteiden kanssa. Sekoita maito, puolet kermasta ja vehnäjauhot keskenään. Kaada neste vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä ruokaa 190-asteisessa uunissa reilu tunti.

3. Poista folio, kaada loput kermasta vuokaan ja lisää pinnalle vähän pinjansiemeniä. Nosta uunin lämpö 200-asteeseen ja kypsennä vuokaa edelleen noin 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

X