Juusto-fenkolisalaatti
Juusto ja fenkoli ovat hyvä makuyhdistelmä. Salaatissa on myös makeaksi paahdettuja manteleita ja pähkinöitä.
Ainekset
- 1 iso tai 2 pientä fenkolia
- 50 g pähkinöitä ja/tai manteleita
- 1 tl öljyä
- 1 tl hunajaa
- 100 g mustaleima emmental - tai gruyèrejuustoa
- 1 ruukku lehtikaalia
Kastike
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl ranskalaista sinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl saksanpähkinäöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kastikeainekset.
2. Halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Silppua hapsumaiset lehdet ja käytä niitä salaatin koristeena. Leikkaa puolitetut fenkolit varsineen mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pari lusikallista kastiketta fenkolisuikaleiden (ei lehtien) joukkoon ja anna maustua jonkin aikaa. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla. Yhdistä hunaja ja öljy seokseksi ja kääntele se pähkinöihin.
3. Sekoita lehtikaali fenkolisuikaleisiin ja pane salaatti tarjoiluvadille. Lisää päälle juustokuutiot, fenkolin lehdet sekä pähkinät ja mantelit. Tarjoa kastike erikseen.
Lisää raikkaita salaatteja:
Kotiliesi.fi: Fenkolisalaatti ja jogurttikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous