Reseptit

Juusto-kasvispiiras

Rapeapohjaisen pitsapiirakan täytteenä on kesäkurpitsaa, yrttejä, rucolaa ja vuohenjuustoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 dl haaleaa vettä
  • 1/4 pala tuorehiivaa
  • tai 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • valkosipuliöljyä

Pinnalle

  • 1 valkuainen
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia varsineen
  • 100 g fetaa tai pehmeää vuohenjuustoa
  • minttua tai basilikaa
  • kourallinen rucolaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä parikymmentä minuuttia.

2. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipulit. Kääntele kasvikset rikkivatkatussa valkuaisessa, joka estää niitä kärähtämästä kuumassa uunissa.

3. Mausta 1–2 rkl öljyä murskatulla valkosipulilla.

4. Taputtele tai kauli taikina ohueksi, soikeaksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Sivele pohja valkosipuliöljyllä. Levitä päälle kesäkurpitsat ja sipulit.

5. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

6. Lisää lämpimän piirakan päälle juustonokareita, rucolaa ja yrttejä. Pyöräytä pinnalle vähän suolaa ja pippuria.

Lisää suolaisia piiraita:

780908-kunkkku-juustopiiras_Marsti.jpg

Kinkku-juustopiiras

807739-parsakaalipiiras_Heinonen.jpg

Parsakaali-fetapiiras

813414-punajuuripiiraat.jpg

Poro-punajuuripiiras

Kotiliesi.fi: Pinaatti-ricottapiiraat

X