Juusto-kermaperunat
Juusto-kermaperunat ovat oiva lisä buffetpöytään. Ne sopivat hyvin niin lihan kuin kalankin kanssa nautittavaksi.
Ainekset
- 500 g perunoita (esim. Van Gogh)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1–2 murskattua valkosipulinkynttä
- suolaa, mustapippuria
- (raastettua muskottipähkinä)
- 75 g raastettua emmentaalia tai kermajuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Pane viipaleet kylmään veteen tummumisen estämiseksi, jos ne joutuvat odottamaan uuniin pääsyä. Valuta perunat ja kuivaa viipaleet talouspaperilla.
2. Pane kerma, maito ja murskatut valkosipulinkynnet laakeaan paistokasariin ja kuumenna kiehumapisteeseen. Lisää perunat, peitä kasari kannella ja anna perunoiden hautua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
3. Kaada perunat voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi noin 25 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on kauniisti ruskistunut.
Kommentit
Paistolämpötila vain puuttuu.
Kommentit
Paistolämpötila vain puuttuu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous