Reseptit

Juusto-mansikkasalaatti

Suolaisen juuston ja makeiden mansikoiden yhdistelmä on kaunis ja maukas. Myöhemmin kesällä voit vaihtaa mansikat vadelmiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Halloumisalaatti mansikoilla vie kelen mennessään. Suolaisen juuston ja makeiden mansikoiden yhdistelmä on kaunis ja maukas.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juusto-mansikkasalaatti:

  • 1 pkt (340 g) paistettavaa ruokajuustoa (queso fresco) tai
  • 300 g halloumia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl mansikoita
  • 1 kerä jääsalaattia
  • 1/2 dl suolattomia maapähkinöitä tai pinjansiemeniä
  • 1/2 ruukkua basilikaa

Pinnalle:

  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamietikkakastiketta
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi mansikat, suikaloi salaatti. Paahda pähkinät tai pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa juusto noin sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista juusto kauniin ruskeaksi molemmin puolin.

2. Pane salaatti ja mansikat isolle salaattivadille tai jaa valmiiksi annoksiksi. Ripottele pinnalle pähkinät. Lisää lämmin juusto. Koristele basilikan lehdillä.

3. Valuta päälle öljyä ja balsamicokastiketta. Mausta sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

X