Reseptit

Juusto-mansikkasalaatti

11.7.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Suolaisen juuston ja makeiden mansikoiden yhdistelmä on kaunis ja maukas. Myöhemmin kesällä voit vaihtaa mansikat vadelmiin.

Ainekset

Salaatti:

1 pkt (340 g) paistettavaa ruokajuustoa (queso fresco) tai
300 g halloumia
1 rkl rypsiöljyä
3 dl mansikoita
1 kerä jääsalaattia
1/2 dl suolattomia maapähkinöitä tai pinjansiemeniä
1/2 ruukkua basilikaa

Pinnalle:

1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl balsamietikkakastiketta
1/2 tl sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi mansikat, suikaloi salaatti. Paahda pähkinät tai pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa juusto noin sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista juusto kauniin ruskeaksi molemmin puolin.

2. Pane salaatti ja mansikat isolle salaattivadille tai jaa valmiiksi annoksiksi. Ripottele pinnalle pähkinät. Lisää lämmin juusto. Koristele basilikan lehdillä.

3. Valuta päälle öljyä ja balsamicokastiketta. Mausta sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *