Reseptit

Juusto-parsapiirakka

Juusto-parsapiirakka sopii hyvin kasvisruokailijallekin, mutta halutessasi voit lisätä valmiin piirakan päälle ilmakuivattua kinkkua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juusto-parsapiirakka

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 0.5 dl Kylmää vettä

täyte:

  • 2 nippua vihreää tai valkoista parsaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 100 g emmentalraastetta
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Juusto-parsapiirakka tehdään näin:

Juusto-parsapiirakka koristellaan kokonaisilla parsoilla. Halutessasi voit lisätä valmiin piiraan pinnalle myös ilmakuivattua kinkkua.

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita taikina tasaiseksi ja painele leivinpaperilla peitetyn, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakastimeen siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

2. Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä. Paloittele parsat, mutta jätä muutamia kauneimpia kokonaisiksi piirakan koristelua varten.

3. Sekoita kermat ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä juustoraaste ja parsapalat piirakan pohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä 220-asteisen uunin keskitasolla ensin 20 minuuttia, peitä piirakka kevyesti foliolla ja kypsennä edelleen noin 20 minuuttia.

4. Koristele kokonaisilla parsoilla ja tarjoa piirakka haaleana. Halutessasi voit lisätä valmiin piirakan pinnalle ilmakuivattua kinkkua.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka juhlapöytään – leivo pellillinen kerralla

X