Reseptit

Juusto-pinaattipiirakka

Tämän piirakan täytteeseen sisältyy kolmea erilaista juustoa.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 100 g laktoositonta kasvirasvalevitettä
  • 0.5 prk (125g) laktoositonta maitorahkaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • ripaus rouhittua viherpippuria
  • 150 g laktoositonta välimerellistä juustoa kuutioina (Apetina)
  • 1 prk (200 g) laktoositonta raejuustoa
  • 4 rkl laktoositonta voimakasta juustoraastetta
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään odottamaan.

2. Huuhtele pinaatinlehdet ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla. Lisää joukkoon pinaatit ja sekoita, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos hienonnetulla tuoreella salvialla ja rouhitulla viherpippurilla. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon valutetut juustokuutiot.

4. Sekoita erikseen raejuusto, juustoraaste ja muna. Nosta taikina kylmästä, pehmennä hieman leivinpöydällä ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

5. Levitä täyte taikinan päälle. Valuta pinnalle juusto-munaseos. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana salaatin kera.

1300 kJ (310 kcal)/1 annos

X