Reseptit

Juusto-pinaattipiirakka

13.4.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Tämän piirakan täytteeseen sisältyy kolmea erilaista juustoa.

Ainekset

pohja

100 g laktoositonta kasvirasvalevitettä
0.5 prk (125g) laktoositonta maitorahkaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

150 g pinaattia
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
ripaus rouhittua viherpippuria
150 g laktoositonta välimerellistä juustoa kuutioina (Apetina)
1 prk (200 g) laktoositonta raejuustoa
4 rkl laktoositonta voimakasta juustoraastetta
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään odottamaan.

2. Huuhtele pinaatinlehdet ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla. Lisää joukkoon pinaatit ja sekoita, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos hienonnetulla tuoreella salvialla ja rouhitulla viherpippurilla. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon valutetut juustokuutiot.

4. Sekoita erikseen raejuusto, juustoraaste ja muna. Nosta taikina kylmästä, pehmennä hieman leivinpöydällä ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

5. Levitä täyte taikinan päälle. Valuta pinnalle juusto-munaseos. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana salaatin kera.

1300 kJ (310 kcal)/1 annos

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme