Reseptit

Juustoinen lohikeitto

Kalakeitto on varmasti jokaiselle tuttu, mutta oletko koskaan koittanut lisätä liemeen tuorejuustoa? Makuyhdistelmä on hauska ja päivittää mukavasti vanhaa tuttua kalakeittoa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l kalalientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1 ps (750 g) peruna−keittokasviksia
  • 1 ps (150 g) murennettua Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 250 g kylmäsavulohta
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Juustoinen kalakeitto valmistetaan kylmäsavulohesta ja sulatejuustosta.

  • Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset ja keitä niitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  • Lisää sulatejuusto ja sekoittele, kunnes se on sulanut.
  • Lisää paloiteltu kala. Voit leikata kylmäsavulohen suikaleiksi tai kuutioiksi kätevästi saksilla.
  • Kuumenna keitto kiehumispisteeseen ja ripottele joukkoon hienonnettua tilliä.

 

X