Reseptit

Juustoinen siementeeleipä

Mureat juustoteeleivät maistuvat sekä aamupalalla että keiton lisukkeena. Käytä teeleipiin juuston­kannikat ja jauhopussien sekä hiutalepakkausten pohjalla olevat jämät. Teeleivän herkullisuuden salaisuus on tuoreus ja nopeasti, vaivaamatta sekoitettu taikina.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoinen siementeeleipä:

  • 4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl kaura- tai muita hiutaleita
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 1/2 dl kylmää maitoa
  • 1/2 dl öljyä

Päälle:

  • 3 rkl siemeniä
  • 3 rkl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Sekoita kuivat aineet ja juusto keskenään. Lisää maito ja öljy. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri menevät sekaisin. Älä vaivaa taikinaa.

3. Painele taikina jauhotetuin käsin noin 25 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja siemenet. Jaa levy kahdeksaksi palaksi veitsellä tai taikinapyörällä.

4. Paista teeleipää uunin keskitasolla 12–15 minuuttia

X