Reseptit

Juustoinen sienikeitto

Kantarelli- tai suppilovahverokeitosta tulee täyteläinen viipaleella tuorejuustoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoinen sienikeitto

  • 1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 3 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä kuutiosta
  • 4 dl maitoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1–2 dl ruokakermaa
  • 2 rkl sherryä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Juustoinen sienikeitto tehdään näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää joukkoon paloitellut sienet. Kuumenna hetki. Ripottele päälle jauhot ja lisää kattilaan vähitellen kasvisliemi ja maito. Anna kiehua jonkin aikaa.

2. Lisää keittoon juusto nokareina sekä kerma. Mausta sherryllä, suolalla ja pippurilla. Kuumenna. Viimeistele juustoinen sienikeitto silputulla ruohosipulilla. Jos haluat sienijuustokeittoon kauniin
keltaisen sävyn, mausta keitto ripauksella kurkumaa.

Vinkki: Saatat pitää myös kuohkeasta palsternakka-sienikeitosta, kermaisesta suppilovahverokeitosta tai Teresa Välimäen yrttismetanalla kruunatusta sienikeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään isännän sieniseljanka

X