823991-suppiskeitto.jpg
Reseptit

Juustoinen suppilovahverokeitto

Valmista syksyn sadosta helppo keitto, joka saa makua viher- tai sinihomejuustosta.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l vettä
  • 1 sieni- tai kasvisliemikuutio
  • 100 g viherhome- tai sinihomejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 maustemitta murskattua roseepippuria
  • 0.5 dl makeaa sherryä, esim. Bristol Cream
  • 1 rkl ienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä kuivalla pannulla niin, että kaikki neste haihtuu pois. Lisää voi ja anna ruskistua 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää puolet vesimäärästä ja anna keiton kiehahtaa.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loput vedestä, liemikuutio, murennettu juusto ja kerma. Anna keiton kiehua 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kaada sherry juuri ennen tarjoilua. Koristele persiljalla.

X