Juustoinen suppilovahverokeitto
Reseptit

Juustoinen suppilovahverokeitto

Juustoinen suppilovahverokeitto saa makua viher- tai sinihomejuustosta ja sienten makuun täydellisesti sopivasta makeasta sherrystä.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoinen suppilovahverokeitto

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l vettä
  • 1 sieni- tai kasvisliemikuutio
  • 100 g viherhome- tai sinihomejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 maustemitta murskattua roseepippuria
  • 1/2 dl makeaa sherryä, esim. Bristol Cream
  • 1 rkl ienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Juustoinen suppilovahverokeitto tehdään näin:

Juustoinen suppilovahverokeitto soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohje on peräisin ruotsalaisesta Allt om mat -lehdestä.

1. Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä kuivalla pannulla niin, että kaikki neste haihtuu niistä pois. Lisää suppilovahveroiden joukkoon voi ja anna ruskistua 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita sienten joukkoon jauhot. Lisää puolet vesimäärästä ja anna keiton kiehahtaa.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loput vedestä, liemikuutio, murennettu juusto ja kerma. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia. Mausta suppilovahverokeitto sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele keitto kaatamalla joukkoon sherry juuri ennen tarjoilua. Koristele valmis keitto persiljalla.

Kaipaatko lisää suppilovahvero-ohjeita? Kokeile vaikkapa kermaista suppilovahverokeittoa, tomaattista suppiskeittoa tai suppilovahvero-focacciaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveroresepti x 6

X