Reseptit

Juustokakku ananas-mango kuorrutteella

Tämä raakakakun ohje vie kielen mennessään. Ananas-mangokuorrute maistuu raikkaalle, mutta sammuttaa takuulla pahimmankin makeanhimon.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3.5 dl rusinoita
  • 2 dl manteleita
  • 3 kuivattua taatelia
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl juoksevaa kookosöljyä

täyte:

  • 50 g irish moss -levää (2,5 dl valmista geeliä)
  • 4 dl vettä
  • 400 g cashewpähkinöitä
  • 1 rkl luomuvaniljajauhetta
  • noin 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl hunajaa
  • 2 ison sitruunan mehu
  • 1 dl kookosöljyä (jos et käytä levää, lisää kookosöljyä 1 dl)
  • 0.5 dl sulatettua kaakaovoita
  • ripaus sormisuolaa

pinnalle:

  • 1 iso kypsä mango
  • muutama viipale tuoretta ananasta
  • 1 rkl irish moss -geeliä
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 tl sitruunan mehua

koristeluun:

  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Juustokakku ananas-mango kuorrutteella sopii makeaksi herkuksi kenelle tahansa, mutta varsinkin raakaravinto ruokavaliota noudattavalle.

1. Valmistele ensin täyte. Liota irish mossia vuorokausi jääkaapissa.

2. Valuta levä huolella ja huuhtele raikkaan juoksevan veden alla. Purista levä kuivaksi ja nosta tehosekoittimeen. Lisää noin desi vettä. Soseuta, kunnes seos on sileää ja geelimäistä. Valuta seos talteen. Lisää koneeseen kaikki loput ainekset ja soseuta tasaiseksi. Nosta irish moss -geelistä sivuun ruokalusikallinen kakun kiillettä varten ja kaada loput pähkinäseoksen joukkoon. Aja tasaiseksi.

3. Aja kaikki pohjan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

4. Valuta täyteseos kakkupohjan päälle ja anna hyytyä viileässä peitettynä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5. Leikkaa kypsä mango pitkittäin molemmin puolin kiveä. Kuori ja leikkaa kiveen jäänyt hedelmäliha huolella irti. Ruuduta hedelmälihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä terävällä veitsellä suoraan tehosekoittimeen tehosekoittimeen. Soseuta mangot ja ananakset tasaiseksi. Lisää joukkoon loppu irish moss -geeli, kookosöljy ja sitruunamehu. Aja tasaiseksi seokseksi.

6. Lusikoi hedelmäkiille tasaisesti jähmettyneen kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vielä tunniksi. Koristele sitruunamelissalla.

Irish mossia eli irlanninsammalta käytetään raakaruokailijoiden hyytelöintiaineena, koska sitä ei tarvitse kuumentaa.

Resepti: Jutta Ruonansuu

 

X