Reseptit

Juustokakut lasissa

Tämän jälkiruoan voi valmistaa jääkaappiin etukäteen. Koristele ystävänpäivän juustokakut sydämen muotoisilla karamelleilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g pakastevademia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 200 g mascarpone-juustoa
  • 1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1-2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
  • ripaus kanelia
  • keksimuruja, pähkinärouhetta tms

Koristeluun

  • sydämen muotoisia marmeladeja

Valmistusohje

1. Mittaa pakastevadelmat pieneen kattilaan sokerin kanssa ja kuumenna niin, että sokeri sulaa ja vadelmat mehustuvat. Jäähdytä.

2. Sekoita mascarponen joukkoon sitruunatahna ja sitrusmehu, mausta kevyesti kanelilla.

3. Jaa keksimurut ja pähkinärouhe annosmaljoihin tai laseihin. Lusikoi päälle mascarponeseos. Lisää pinnalle mehustetut vadelmat.

4. Koristele lopuksi sydänmarmeladeilla.

Kokoa ihanat jälkiruoat lasiin:

juustokakku lasissa

Juustokakku lasissa

superhelppo mansikkatiramisu

Superhelppo mansikkatiramisu

limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu

Kotiliesi.fi: Synttärikakku lasissa

X