Reseptit

Juustoleipä

Juustoleipä on mehevä herkku, joka maistuu vaikkapa keiton lisukkeena. Tähän leipään voit käyttää jääkaapista löytyvät juustonkannikat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tässä juustoleivässä on terveellisiä pellavansiemeniä ja suussa sulavia juustoyllätyksiä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoleipä

  • 1 l vettä
  • 70 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 3 rkl öljyä
  • noin 2 l vehnäjauhoja
  • 100 g fetaa
  • 100 g goudaa

Pinnalle

  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

Juustoleipä leivotaan helposti näin:

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, pellavansiemenet ja öljy. Lisää sen verran jauhoja, että saat löysähkön taikinan. Lisää paloitellut juustot taikinaan joko alustamisen alku- tai loppuvaiheessa sen mukaan, haluatko juuston olevan valmiissa leivässä pieninä vai isoina paloina.

2. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa. Leivo taikina sämpylöiksi, patongeiksi tai leiviksi. Kohota, sipaise pinta vedellä ja lisää pinnalle oreganoa. Paista juustoleipä 225-asteisessa uunissa.

Ohje: Riitta Saloniemi, Salonimen juustotila

Vinkki: Katso myös parmesaanileipien ohje.

Lue myös Kotiliesi.fi: Leivän säilytys oikealla tyylillä takaa tuoreuden pidempään – paljastamme kaksi parasta tapaa leivän säilyttämiseen 

X