Juustoleipä
Juustoleipä on mehevä herkku, joka maistuu vaikkapa keiton lisukkeena. Tähän leipään voit käyttää jääkaapista löytyvät juustonkannikat.
Ainekset
Juustoleipä
- 1 l vettä
- 70 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 1/2 dl pellavansiemeniä
- 3 rkl öljyä
- noin 2 l vehnäjauhoja
- 100 g fetaa
- 100 g goudaa
Pinnalle
- 1 tl oreganoa
Valmistusohje
Juustoleipä leivotaan helposti näin:
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, pellavansiemenet ja öljy. Lisää sen verran jauhoja, että saat löysähkön taikinan. Lisää paloitellut juustot taikinaan joko alustamisen alku- tai loppuvaiheessa sen mukaan, haluatko juuston olevan valmiissa leivässä pieninä vai isoina paloina.
2. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa. Leivo taikina sämpylöiksi, patongeiksi tai leiviksi. Kohota, sipaise pinta vedellä ja lisää pinnalle oreganoa. Paista juustoleipä 225-asteisessa uunissa.
Ohje: Riitta Saloniemi, Salonimen juustotila
Vinkki: Katso myös parmesaanileipien ohje.
Lue myös Kotiliesi.fi: Leivän säilytys oikealla tyylillä takaa tuoreuden pidempään – paljastamme kaksi parasta tapaa leivän säilyttämiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous